Hozzávalók
A mézes lapokhoz
- 45 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 3 ek sertészsír
- 4 ek méz (olvasztott)
- 1 db tojás (villával felverve)
- 4 ek tej
A töltelékhez
- 5 dl tej
- 100 g búzadara
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 20 dkg sárgabaracklekvár
A csokimázhoz
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
Elkészítés
A mézes lapokhoz
- A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.
- A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)
- Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.
- Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral.
- Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)